OVER ONS

Het Theevrouwtje

Ik ben Jolanda Timmer, en ik run samen met mijn man Ideal keukens. Daarnaast ben ik in begin 2018 mijn eigen theebedrijf begonnen.

Jolanda Timmer

Waarom thee?

Eén van de belangrijkste reden is omdat ik in november 2017 een maagverkleining heb gehad. Ik lustte geen koffie meer en ben gaan theedrinken. Als je je dan gaat verdiepen in thee, kom je erachter dat er zoveel over te vertellen valt en dat het natuurlijk ook veel gezonder is. Losse thee wordt niet bewerkt en er zitten daarom geen geur-, kleur- en smaakstoffen in. Kortom veel beter voor de gezondheid.

Een tweede reden is omdat ik de detailhandel in Delfzijl en Appingedam belangrijk vind. Verkoop van losse thee is hier in de omgeving nagenoeg niet.

Uiteraard kun je de thee ook bij mij via het internet bestellen, maar dat is niet de eerste opzet. Ik vind het leuk om mensen te kunnen bedienen, ze thee te laten proeven.

Inmiddels heb ik bijna 400 soorten thee, de zwarte, de groene, de witte, de gele en de rode thee (Oolong). Natuurlijk ook de kruidentheeën, vruchten theeën, Rooibos theeën. Echter zijn dit geen theeën maar infusies. Deze worden niet gemaakt van de theeplant, Camellia Sinensis.

Als u bij mij in de winkel komt, dan kunt u alle soorten proeven. Dat is het leuke vind ik van de verkoop. Het met de mensen omgaan. Eens in de 2 maand houd ik ook een theeproeverij, met high-tea hapjes. Ik stel dan een lijst samen met verschillende soorten thee die geproefd kunnen worden en ik vertel waar de thee vandaan komt en hoe de verschillende soorten worden klaargemaakt. Hou de facebook-pagina in de gaten, want er is veel belangstelling.

Voor een cadeau kun je ook bij mij terecht. Op maat gemaakt zoals u het wilt. Er zijn van allerlei leuke accessoires te krijgen. Theeblikken, thee-eieren, theemokken, theeglazen, theeklemmen en nog veel meer.

Inmiddels ben in theesommelier, en ben ik met de vervolg opleiding bezig, want er valt veel te leren over “Thee”, ook ben ik geïnteresseerd in kruidengeneeskunde en heb ik mijn certificaat voor kruidengeneeskunde inmiddels ook gehaald. Er zijn zoveel kruiden die een geneeskrachtige werking hebben en je kunt dit gewoon net zo drinken als thee. Daarover lees je later meer hier op de website en ga ik jullie alles over mijn vervolg studie en over de thee vertellen.

Liefs, Jolanda